کاور مبل چیست؟

به ساده‌ترین بیان، کاور مبل وسیله‌ای است که از مبلمان در برابر آلودگی‌ها و آسیب‌های مختلف محافظت می‌کند. همچنین این وسیله می‌تواند معایب و نواقص مبل را به بهترین شکل پوشش داده و به افزایش طول عمر آن نیز منجر شود. در نتیجه استفاده از کاور مبل، آن‌ها در مدت زمان طولانی‌تری به شستشو نیاز پیدا کرده و البته این کار نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

کاور مبل می‌تواند از نظر جنس و طرح انواع مختلفی داشته باشد. از رایج‌ترین و محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به انواع زیر اشاره کرد:

  • کاور تکه‌ای
  • کاورهای نخی
  • کاورهای ژله‌ای
  • کاورهای مخمل
  • کاورهای دامنی
  • کاورهای چرمی
  • کاورهای پارچه‌ای
  • کاورهای پلاستیکی
  • کاورهای فول استرچ
  • کاورهای میکرو فایبر
  • روش شستشوی کاور مبل

    همان‌طور که گفته شد کاور مبل از نظر جنس تنوع بسیار زیادی داشته و هر کدام از آن‌ها نیز می‌توانند در برابر آلودگی‌ها، گردوغبار و… واکنش‌های متفاوتی از خود نشان بدهند. به همین دلیل برای شستشوی هر کدام از آن‌ها نیز می‌توان از روش‌ها و راهکارهای متفاوتی استفاده کرد. در ادامه برخی از پرکاربردترین روش‌های شستن کاور مبل و انواع آن را بررسی می‌کنیم.

    1. کاور ژله‌ای

    کاورهای ژله‌ای از رایج‌ترین کاورهایی هستند که به دلیل استفاده راحت و تمیز شدن سریع و ساده بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرند. برای شستن این کاورها می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

    • روش اول: می‌توان کاور را برای مدتی در ظرف بزرگی از آب ولرم قرار داده و سپس با استفاده از مواد شوینده‌ای  آن‌ها را تمیز کنید. در نهایت پس از آبکشی کامل، آن‌ها را خشک کرده و دوباره استفاده کنید.
    • روش دوم: در صورتی که کاور نیاز به شستشوی کامل نداشته باشد، می‌توان از یک پارچه تمیز و مرطوب استفاده و نقاطی از کاور که دچار لکه شده‌اند را تمیز کرد. در این روش اسپری‌های لکه بر و مواد تمیز کننده خانگی نیز قابل استفاده هستند.
    • روش سوم: می‌توانید تعدادی از کاورها را داخل ماشین لباسشویی قرار داده و مقداری  پودر لباسشویی در آن بریزید. به هیچ وجه پودر زیادی در لباسشویی نریزید؛ زیرا ممکن است به کاورها آسیب برسانند  .

      2.کاورپارچه ای

      کاورهای پارچه‌ای برخلاف کاورهای ژله‌ای انواع مختلفی دارند که رایج‌ترین آن‌ها کاورهای نخی، مخملی و… هستند. برای شستن این کاورها روش‌های زیر بهترین راه هستند:

      1. روش اول: می‌توان کاورها را به شیوه سنتی و دستی شستشو داد. برای این کار ابتدا باید کاور را برای مدت کوتاهی در یک ظرف بزرگ آب ولرم قرار داده و سپس با استفاده از مواد شوینده، آن‌ها را شست. برای شستن کاور مبل به روش سنتی حتماً باید در انتخاب مواد شوینده دقت داشته باشید؛ زیرا هر کدام از آن‌ها می‌توانند تأثیرات مختلفی بر روی پارچه داشته باشند و در صورت انتخاب مواد نامناسب، امکان آسیب دیدن کاور وجود دارد.
      2. روش دوم: در این روش، می‌توان از ماشین لباسشویی استفاده کرد و با اضافه کردن پودر لباسشویی  به آن‌ها و بر اساس جنس پارچه مدت زمان دستگاه را تنظیم کنید. به یاد داشته باشید که کاورهای پارچه‌ای بعد از خشک شدن باید اتو شوند تا به شکل و فرم ابتدایی خود بازگردند.                                           

      3. کاور چرمی

      کاورهای چرمی در مقایسه با انواع دیگر آن، شرایط متفاوت‌تری داشته و از مزیت‌ها و معایب خاصی برخوردار است. کاورهای چرمی را نمی‌توان مانند کاورهای ژله‌ای و پارچه‌ای به صورت سنتی و یا با استفاده از ماشین لباسشویی شستشو داد و بهترین روش برای شستن آن‌ها استفاده از دستمال مرطوب و اسپری‌های لکه‌بر آماده است.

      جمع‌بندی نهایی

      کاور مبل به عنوان یک پوشش محافظ از کثیف شدن و آلودگی مبل جلوگیری کرده و به افزایش طول عمر آن‌ها کمک می‌کند. اما درست مانند هر وسیله دیگری بعد از مدتی به شستشو نیاز پیدا می‌کنند. برای شستشوی کاور مبل می‌توانید از روش‌های مختلفی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم، استفاده کنید.

      شستشوی رویه کوسن

      شستن رویه کوسن کار بسیار ساده‌ای است. طبیعی است که رویه کوسن‌های مبلتان کمی چرک شده باشد اما شستشوی آنها اصلاً سخت نیست. پس از تمیز کردن رویه کوسن می‌بینید که چطور مثل روز اولشان نو می‎شوند. برای این کار کافیست، رویه‌های کوسن را با توجه به جنس پارچه، در ماشین لباسشویی بیاندازید و از برنامه و شوینده ملایم استفاده کنید.

      پس از شستشو، رویه کوسن را از ماشین بیرون بیاورید و آن را در هوای آزاد یا در ماشین خشک‌کن خشک کنید.

      به همین سادگی! اما توجه داشته باشید که همه انواع رویه کوسن را هم نمی‌توان در خانه و با ماشین لباسشویی شست. عدم توجه به جنس و دستورالعمل‌های شستشو، می‌تواند باعث از دست رفتن رنگ پارچه یا آب رفتن آن شود. اگر آن را به درستی نشسته باشید، حتی ممکن است دوباره نتوانید زیپ کوسن را ببندید. ‌

  • اگر به جنس پارجه توجه نداشت باشید، وقتی کوسن را در خانه می‌شویید ممکن است در روند شستشو و خشک شدن، کمی آب برود. در صورت بروز این اتفاق، کار چندانی از دست شما برنخواهد آمد.
  • آب رفتن پارچه بیشتر در مرحله خشک شدن رویه کوسن در ماشین خشک کن اتفاق می‌افتد. بنابراین اگر خواستید آنها را در خانه بشویید، بهتر است برای خشک کردنشان از هوای آزاد استفاده کنید. دستگاه‌های خشک‌کن گاهی می‌توانند کارهای عجیبی بکنند. ‌

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *