آیا می‌دانستید یکی از دلایل برخی از مشکلات تنفسی و ریزش مو، کثیف بودن بالش است؟ بالش نیز مانند روتختی و پتو باید به‌طور مرتب شسته شود تا از گرفتن آلرژی پوستی و ضعف ایمنی جلوگیری کند. اگر ریزش موی بسیاری دارید، یکی از عوامل آن آلوده بودن و نشستن بالش و روبالشی خواهد بود. بالش‌ها، جنس‌های متفاوتی دارند و شست‌وشوی آن‌ها متفاوت با یکدیگر است. در این مقاله قرار است درباره شستن بالش در لباسشویی و دستی صحبت کنیم.پس با مجله معکوس همراه باشید.

بالش یا بالشت چیست؟

بالش وسیله راحتی 4 گوشی است که داخلش را با الیاف، پنبه، پر و اسنفجی ، پر میکنند و در زمانی که میخواهیم بخوابیم از آن برای راحتی سر استفاده مینماییم.

در بالشت های ما چه میگذرد؟

بدن ما همواره در حال ریزش سلولهای مرده در خواب است که برای ما قابل دیدن نیست و اگر این سلولها در رختخواب ما انباشته شوند موجب رشد و نمو باگ ها می شوند. باگ ها یا موجودات رختخوابی، ساس های بسیار ریزی هستند که در رختخواب ما وجود دارند و با میکروسکوپ می توانیم آن ها را ببینیم. علاوه بر آنچه گفته شد بالش ما معمولا آغشته به چربی بدن و عرق است.

حال تصور کنید محیطی که یک سوم شبانه روز خود را در آن به سر میبریم آلوده به همه چیزهایی است که شرح داده شده و ما فقط به این دلیل که این آلودگی ها تا مدتی با چشم غیر مسلح دیده نمیشود آنها را نادیده گرفته ونمی شوییم بنابراین جای تعجب ندارد اگر به انواع آلرژی های پوستی و ضعف ایمنی بدن دچار شویم.

چرا باید بالشت‌ها را بشوییم؟

پوست سر و بدن ما به طور مدام در حال ریزش سلول‌های مرده است و بقایای این سلول‌های مرده در رختخواب، روتختی و بالش‌های ما باقی می‌ماند. هر چند که بالش‌ها دارای روبالشی هستند، اما چربی، عرق و سلول‌های مرده به داخل بافت بالش نیز نفوذ می‌کند که باید تمیز شوند تا ما دچار آلرژی و ضعف سیستم ایمنی بدن نشویم.

هر چند وقت یک بار باید بالش‌ها را بشویید؟

شستن ملافه و روبالشی به صورت هفتگی اهمیت زیادی دارد، اما حقیقت این است که نیازی به شستن بالش‌ها زودتر از ۶ ماه یک بار نیست. برخی متخصصین عقیده دارند که بهترین حالت برای شستن بالش‌ها حداقل ۴ بار در سال است و روبالشی‌ها باشد هر هفته تعویض شوند.

اما بهتر است حداقل سالی ۲ بار بالش‌هایتان را بشویید تا ذرات آلودگی، عرق و چربی پوستی که در بالش به جا مانده تمیز شود.

چند روش مفید برای شستن بالشت هایتان

با توجه به آنچه در بالا بدان اشاره شد لزوم شستشوی منظم بالشت ها مشخص گردید اما آیا می‌دانید چگونه می توانیم بالش ها را بشوییم؟

نحوه شستن انواع بالش در ماشین لباسشویی:

1. نحوه شستن بالش پشم شیشه در لباسشویی

در هنگام خرید بالش پشم شیشه، به این نکته توجه کنید که این نوع بالش برای شست‌وشو در ماشین لباسشویی مناسب نیست. متاسفانه پشم شیشه بعد از شستن گلوله‌گلوله می‌شود و شکل خود از دست می‌دهد. بالش‌های پشم شیشه را در آب سرد و با دست بشویید و سپس آن را در معرض آفتاب قرار دهید تا به‌طور کامل خشک شود. در هنگام خشک شدن، کمی بالش را با دست ماساژ دهید تا جمع نشود. همچنین برای خشک کردن بالش می‌توانید از خشک‌کن ماشین لباسشویی استفاده کنید.

حواستان باشد که به‌هیچ‌عنوان رطوبت و نم در بالش باقی نماند. بوی نم بالش بسیار نامطبوع است و محل تجمع انواع میکروب‌های مضر و باکتری‌ها می‌شود. یکی دیگر از راه‌های شست‌وشوی بالش پشم شیشه، سپردن آن به خشک‌شویی است.

2. نحوه شستن بالش پر در لباسشویی

یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین بالش‌ها، بالش پر محسوب می‌شود. بالش‌های نرم و لطیف پر، خواب آرامی را برای شما ایجاد می‌کنند و خاصیت ارتجاعی کمی دارند. قبل از شستن بالش در لباسشویی، چند ضربه به بالش بزنید تا سطح آن صاف شود. بالش‌های پر در ماشین لباسشویی قابل‌شست‌وشو هستند؛ اما باید توجه کنید که شوینده‌های قوی و پودر لباسشویی برای شستن این بالش مناسب نیستند. بعد از شستن بالش پر، حتماً آن را در معرض آفتاب قرار دهید تا به‌طور کامل خشک شود.

3. نحوه شستن بالش پنبه ای در لباسشویی

بالش‌های پنبه‌ای را می‌توانید در ماشین لباسشویی بشویید. یکی از مزایای شستن بالش پنبه‌ای این است که در هربار شست‌وشو، دو بالش پنبه‌ای باهم شسته می‌شوند. هردو بالش را در کنار هم قرار دهید و در ماشین لباسشویی بیندازید. دمای آب برای شست‌وشوی بالش پنبه‌ای باید خیلی گرم باشد و استفاده از مایع لباسشویی یا پودر ماشین هیچ مانعی ندارد. بعد از شستن بالش‌های پنبه‌ای در لباسشویی، حتماً آن‌ها را در نور مستقیم خورشید خشک کنید.

4. نحوه شستن بالش الیاف در لباسشویی 

داخل بالش‌های الیاف از پلی‌استر پر شده است. پلی‌استر نسبت‌به بالش‌های پشم شیشه مقاوم‌تر است و حساسیت پوستی کمتری را ایجاد می‌کند. درنظر داشته باشید که بالش الیاف باید در دمای 30 درجه و با دور کند در ماشین لباسشویی شسته شود. بعد از شستن بالش در لباسشویی، حتماً از خشک‌کن آن استفاده کنید و سپس بالش را در معرض نور خورشید قرار دهید. به‌هیچ‌عنوان بالش الیاف را با نرم‌کننده‌ها نشویید و فقط با مواد شوینده مختص ماشین لباسشویی آن‌ها را بشویید.

5. نحوه شست‌وشوی بالش مموری‌فوم در ماشین لباسشویی

یکی از بالش‌هایی که مناسب شست‌وشو با ماشین لباسشویی و شستن با دست نیست، بالش مموری‌فوم است. در داخل بالش مموری‌فوم کف‌ها باقی می‌مانند و خشک و تمیز نمی‌شوند. به‌هیچ‌عنوان بالش مموری‌فوم را با اتو بخار خشک نکنید؛ چراکه بالش از بین می‌رود. بهترین روش برای از بین بردن لکه‌های بالش مموری‌فوم و تمیز کردن آن، استفاده از پارچه نم‌دار است. یک حوله، دستمال یا پارچه را مرطوب کنید و روی سطح بالش بکشید. سپس آن را به‌مدت حدوداً نیم‌ساعت در خشک‌کن ماشین لباسشویی قرار دهید. درنظر داشته باشید که هر 3 ماه یک‌بار باید بالش‌های مموری‌فوم را بشویید و در زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید.

روش شستن بالش ها با دست:

اگر می خواهید بالشت هایتان را با دست بشویید به نکات زیر توجه کنید:

  1. برای شستن بالش ها به دستورالعمل خاص یا برچسب روی بالشت ها توجه کنید.
  2. برای شستن بالشت از یک وان استفاده کنید.
  3. هنگامی که بالش ها را در وان انداختید به آن پودر لباسشویی اضافه کنید و به آرامی آن را بشویید و آبکشی کنید.
  4. بگذارید کاملا بالشت ها خشک شود در غیر این صورت ممکن است داخل آن گلوله شود.

 

نکاتی برای شستن روبالشتی ها

برای شستن روبالش ها باید به چند نکته توجه داشته باشید:

  • پیش از شستشو روبالشی ها آنها را تکان دهید تا گرد و غبارشان از بین برود.
  • برای شستشو روبالشی ها از آب سرد استفاده کنید و با درجه سرد خشک کنید.
  • بعد از شستشو روبالشی ها حتما آن ها را در هوای آزاد و نور خورشید خشک نمایید.

و به طور کلی

  • بالشت هایی بخرید که قابل شستشو باشند.
  • داخل بالشت هایتان را با الیافی پر کنید که شستشوی آنها راحت تر باشد.
  • وقتی بالش ها کاملا خشک نشده اند روکش آن ها را نکشید.
  • وقتی بالشت ها کاملا خشک نشده اند از قرار دادن آنها روی تخت و استفاده کردن اجتناب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *