یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مادرها، شستشوی صحیح و مناسب لباس نوزادان و کودکان است. کودکان، خصوصاً در سال اولیه زندگی، پوست نازک و حساسی دارند و باید هنگام شستن لباس‌هایشان، این نکته را در نظر گرفت. مواد شیمیایی قوی و معطر می‌توانند باعث ایجاد آلرژی یا حساسیت در کودک شوند، از طرفی  لباس کودکان معمولاً لکه‌های پررنگی می‌گیرد و به‌سادگی تمیز نمی‌شود. در این مقاله با راه‌های شستشوی لباس نوزاد و کودک آشنا شوید.

اهمیت شستشوی لباس کودکان و نوزادان

سیستم ایمنی  نوزادان در بدو تولد ضعیف است، بنابراین نباید در معرض آلودگی قرار بگیرند. در این بین، لباس‌ها اهمیت زیادی دارند چون مستقیم با کودک در تماس هستند و آلودگی زیادی جذب می‌کنند. روش شستشوی لباس‌های نوزادان و کودکان با بزرگسالان متفاوت است.

شستن لباس نوزاد قبل از استفاده:

شستن لباس بچه که تازه آن را خریداری کرده‌اید، یکی از موارد مهمی است که بسیاری از افراد نسبت به آن بی‌اهمیت هستند.این کار به دلایل بهداشتی و به‌خصوص برای جلوگیری از حساسیت پوست کودکان،توصیه می‌شود. درعین‌حال به خاطر آنکه کودکان قادر نیستند تا احساس خود را با کلمات و به درستی بروز دهند، درنتیجه ممکن است با خارش پوست بدن یا حساسیت شدید روبرو شوند.

لباس‌های جدید ممکن است در فرایند تولید، بسته‌بندی و حمل‌ونقل با ذرات گردوغبار یا مواد شیمیایی آلوده شده باشند. حتی ماندن لباس‌ها در مغازه و رفت‌وآمد مردم هم می‌تواند منجر به کثیف‌شدن آن‌ها شود. درنتیجه شما با شستشوی لباس قبل از استفاده، می‌توانید در حفظ سلامت پوست لطیف کودک خود اقدام اساسی کنید.

لباس نوزاد را با چه بشوییم؟

انتخاب میان شستن لباس بچه با دست یا ماشین لباسشویی، بسته به نوع پارچه و نیازهای کودکان متفاوت است. در صورت استفاده از ماشین لباسشویی  باید از دمای پایین و مواد شستشوی مناسب استفاده کنید که پیشنهاد ما به شما پودر لباسشویی معکوس هست.لباس‌هایی که بافت حساسی دارند یا مجلسی هستند، بهتر است با دست شسته شوند یا تمیزکردن آن‌ها را به خشک‌شویی بسپارید. در این صورت، توجه نمایید که حتماً خشک‌شویی مدنظر شما، نکات مربوط به بهداشت کودک را رعایت نماید.

شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی

استفاده از ماشین لباسشویی برای شستن لباس کودک گزینه‌ای مناسب است؛ اما نیاز به رعایت چند نکته ویژه دارد. قبل از شستشو، لباس‌ها را بر اساس رنگ و نوع پارچه تفکیک کنید. از برنامه‌های شستشوی ملایم و با دمای کمتر استفاده نمایید تا از آسیب به پارچه‌ها جلوگیری شود. لباس کودک را جدا از دیگر لباس‌ها شسته و از محلول‌های شستشوی ملایم و مخصوص نوزادان استفاده کنید.

پس از شستشو، لباس‌ها را به سرعت از ماشین خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهید تا از ایجاد بوی بد لباس جلوگیری شود. بهتر است که از مواد نرم‌کننده برای شستن لباس کودک استفاده نکنید، چرا که ممکن است برای پوست حساس نوزادان مضر باشد. پس از اتمام و خشک‌شدن لباس‌ها، حتماً از حذف تمام آلودگی‌ها و لکه‌ها مطمئن شوید و در صورت نیاز، آن‌ها را اتو کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید لباس‌های کودکان خود را به کمک ماشین لباسشویی و بدون هیچ مشکلی شستشو دهید.

شستن لباس نوزاد با دست

شستن لباس‌ بچه به‌ویژه لباس‌های نوزادان، نیازمند مراقبت و دقت ویژه می‌باشد. برای این منظور، لازم است لباس‌ها را بر اساس رنگ و نوع پارچه جدا کنید؛ چراکه روش شستشوی هرکدام می‌تواند متفاوت باشد. پس از آنکه روش شستشوی تأییدشده روی برچسب علایم روی لباس را خواندید. باید ابتدا لکه‌ها و مواد غذایی چسبیده به لباس را جدا کنید تا باعث کثیفی بیشتر نشوند.

پس از این مراحل، باید پودر شستشوی مناسب پارچه لباس کودک را روی آن‌ها ریخته و به‌آرامی لباس‌ها را مالش دهید تا به بافت آن‌ها آسیبی وارد نشود. سپس لباس‌ها را آبکشی کرده و در پایان، آن‌ها را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید. این موضوع کمک می‌کند تا علاوه بر ضدعفونی شدن البسه، ظاهر و کیفیت آن‌ها در طول زمان حفظ گردد.

شستن لباس نوزاد با مینی واش

استفاده از مینی‌واش برای شستن لباس بچه، یک گزینه مؤثر و کارآمد است. این وسیله، حجم و ابعاد کمی دارد؛ اما کارآمدترین راه‌حل برای مراقبت از پوست حساس نوزادان محسوب می‌شود. این محصولات با ویژگی‌های متنوعی همراه هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به امکان تنظیم دما، مدت‌زمان و نوع شستشو اشاره کرد.

همچنین، با استفاده از محلول‌های شستشوی ملایم و مناسب، می‌توان از تمیزی و بهداشت لباس‌ها اطمینان حاصل کرد. از آنجایی که شستن لباس بچه باید به‌تنهایی انجام شود، ازاین‌رو شما می‌توانید تنظیم درجه حرارت را متناسب با برچسب پشت یقه لباس یا کنار درز لباس‌ها چک کنید و روی درجه مناسب تنظیم نمایید.اگر لباس‌ها به رنگ زرد درآمده یا خیلی لک شده‌اند، بهتر است آستین و یقه را با دست و صابون بشویید.و سپس در مینی‌واش بیندازید. معمولاً تایم مناسب برای شستن لباس نوزاد به مدت ۳۰ دقیقه بوده و تمیزی مناسبی را حاصل می‌نماید.

در انتخاب شوینده برای لباس‌های کودکان، باید به نوع پارچه‌ها نیز توجه داشته باشید.

استفاده از شوینده‌هایی که دارای تأییدیه‌های بهداشتی از مؤسسات معتبر هستند، امری بسیار مهم است. این استانداردها نشان می‌دهند که محصول برای شستن لباس بچه ایمن می‌باشد. همچنین، همواره دستورالعمل‌های موجود بر روی بسته شوینده را مطالعه کرده و به طور دقیق به آن‌ها عمل نمایید.

ضدعفونی کردن لباس نوزاد

برای ضدعفونی‌کردن لباس نوزاد می‌توانید از مواد طبیعی همچون سرکه، آبلیمو و جوش‌شیرین استفاده نمایید. این مواد برای ازبین‌بردن لکه، تمیزی کامل لباس، ضدعفونی‌کردن و همچنین حذف بوی بد البسه نوزاد بسیار مناسب می‌باشند. برای مثال می‌توانید آبلیمو را با آب ترکیب کرده و لباس را برای چند دقیقه در آن بگذارید. پس از آن لازم است که لباس را کاملاً شستشو دهید تا همه مواد از آن جدا شوند.

سرکه هم به خاطر خاصیت اسیدی بالایی که دارد، باید با آب مخلوط شده و سپس لباس را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید. اگر می‌خواهید از یک ترکیب کاربردی و قوی برای شستن لباس نوزاد استفاده نمایید، کافی است جوش‌شیرین را با سرکه سفید ترکیب کرده و خمیر به‌دست‌آمده را روی لکه بگذارید. پس از آبکشی لباس، زیبایی و تمیزی آن می‌تواند شما را به وجد ‌آورد.

نکات مهم

بهتر است در خصوص شستشوی لباس نوزاد به صورت صحیح، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. تفکیک لباس‌ها: لباس‌های نوزاد را بر اساس رنگ و نوع پارچه جدا کنید تا از تغییر رنگ و آسیب به پارچه‌ها جلوگیری شود. برای مثال شستن لباس سفید با روش شستن لباس رنگی کودکان کاملاً متفاوت است.
  2. استفاده از شوینده مناسب: از شوینده‌های مناسب همانند پودر معکوس ،برای شستن لباس بچه استفاده کنید تا از حساسیت پوستی آن‌ها جلوگیری گردد.
  3. عدم استفاده از نرم‌کننده: بهتر است برای شستن لباس بچه، از مواد نرم‌کننده و همچنین وایتکس استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است برای پوست حساس نوزادان مضر باشد.
  4. آبکشی دقیق: لباس‌ها را به طور دقیق آبکشی کنید تا از باقی‌ماندن مواد شوینده در پارچه‌ها جلوگیری شود
  5. خشک‌کردن صحیح: بعد از شستن لباس بچه بهتر است اجازه دهید که لباس‌ها با نور خورشید و به صورت طبیعی خشک شوند تا آلودگی‌های لباس به طور کامل از بین رود.

 

 

چند راهکار کاربردی

  • برای پاک کردن لکه خون از لباس کودکان می‌توانید از محلول حاوی ۳ درصد پروکسید هیدروژن استفاده کنید.
  • درجه ماشین لباسشویی را روی Baby care بگذارید تا بهترین نتیجه برای شستن لباس نوزاد حاصل شود.
  • خیس کردن لباس کودک قبل از شستشو می‌تواند به پاکیزگی آن کمک شایان توجهی نماید. برای این کار بهتر است که از پودر صابون و آب به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استفاده نمایید.
  • لکه شیر مادر یا سایر لکه‌های پروتئینی، بزاق دهان و بینی کودک و سایر کثیفی‌ها را می‌توانید با پودر شستشوی از بین ببرید. این مرحله باید قبل از شستشوی اصلی انجام شود.
  • لباس‌های پشمی کودکان را با آب ولرم و دست بشویید تا بافت آن‌ها کشیده نشود

علت زرد شدن لباس نوزاد چیست؟

لباس‌های سفید نوزاد بعد از مدتی به دلیل لکه‌های مکرر شیر و ادرار و جذب باکتری‌ها، تغییر رنگ می‌دهند و متمایل به زرد می‌شوند. برای حل این مشکل می‌توانید لباس‌ها در آب و جوش شیرین خیس کنید تا به رنگ اولیه برگردند؛ یا از محلول بسیار رقیق سفید کننده استفاده کنید و بعد لباس را خوب آبکشی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *