تاریخچه پارکت لمینت؟

تاریخچه پارکت لمینت به اواخر دهه 1970 میلادی بر می گردد . زمانی که شرکتی سوئدی توانست نمونه های اولیه کفپوش لمینت را تولید و با موفقیت عرضه و بعدها در اوایل دهه 1980 میلادی به کشورهای دیگر اروپایی نیز صادر کند . از دهه 1990 میلادی نیز صادرات این کفپوش به کشور آمریکا آغاز شد و محبوبیت لمینت کف امروزه به جایی رسیده که در بسیاری از کشورهای جهان ، شرکت ها و برندهای مختلفی دست به تولید و عرضه گسترده پارکت لمینت می زنند . بطوری که بعدها حتی در کشور آمریکا برای پارکت لمینت نیز توسط موسسه استانداردهای آمریکا (ANSI) استانداردهای خاصی تعیین شد.

در دو دهه نخست این کفپوش ها کیفیت پایین تری داشتند و حتی نصب آنها نیز همانند پارکت های چوبی با استفاده از چسب انجام می شد . اما به مرور و با افزایش کیفیت و تغییر در روش نصب ، بسیاری از مردم جهان از این کفپوش ها استقبال کردند تا جایی که در بسیاری از مجلات تخصصی دکوراسیون خانگی و همچنین توسط بسیاری از متخصصان معماری داخلی ، استفاده و نصب کفپوش های لمینت توصیه می شود .

پارکت چیست؟

پارکت نوعی از کف پوش ها هستند که از جنس چوب طبیعی اند . برای تولید پارکت ها از فرآیند خاصی استفاده نمی شود ، تنها چوب درختان را به الوار و سپس به ابعاد کوچکتر برش می دهند و هنگام نصب آن را به کف با چسب مخصوص می چسبانند ، در انتها هم روی آن را ساب و لاک می زنند .

تفاوت در بین پارکت ها در نوع درختی است که چوب پارکت از آن تهیه شده است . پارکت کفپوش لوکس و گران قیمتی محسوب می شود . این نوع کف پوش از اواخر قرن هفدهم میلادی باب شد و بیشتر به خانه اشراف و طبقه مرفه جامعه اختصاص داشت . پارکت ها می توانند گرما و حس طبیعت را به خانه شما بیاورند و برای دکوراسیون هایی که می خواهند خانه را تاریخی جلوه دهند بسیار مناسب است . با این حال به علت قیمت بالا و معایب دیگری که این نوع کفپوش نسبت به انواع جدید کف پوش دارد استفاده اش زیاد نیست و کمتر در بازار یافت می شود . پارکت به خاطر قیمت بالا و مشکلات در نصب و نگهداری اش  چندان در بازار محبوب نیست و این نوع بیشتر مناسب دکوراسیون های داخلی لوکس می باشد.شما با فهم جنس کفپوش می توانید متوجه شوید که فرق پارکت و لمینت چیست . مهم ترین تفاوت ظاهری پارکت و لمینت در زیبایی که کلی آن هاست که پارکت در این مرحله برنده است.

 

وسایل لازم برای تمیز کردن پارکت چوبی و لمینت؟

با وجود اینکه پارکت‌های چوبی و لمینتی دارای ظاهر تقریباً یکسانی هستند اما ساختار آن‌ها به صورت کامل متفاوت است. پارکت‌های چوبی همانطور که از نامشان پیداست کفپوش‌هایی از جنس چوب هستند که برای کف ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اما کفپوش‌های لمینتی تنها ظاهر پارکت‌های چوبی را به ارث برده‌اند و به قولی از طرح و نقشه چوب کپی شده‌اند. جنس کفپوش‌های لمینتی چند لایه الیاف چوب متراکم به همراه رزین ملامین است که با روکش‌های طرح چوب ارائه می‌شوند.

این کفپوش‌ها امروزه تا حدود زیادی توانسته‌اند در بین مصرف‌کنندگان مطرح شوند به صورتی‌که بسیاری از افراد بجای خرید کاشی برای خرید پارکت چوبی یا لمینتی اقدام می‌کنند.

با توجه به تفاوت این‌ دو کفپوش با هم و سایر کفپوش‌های دیگر مانند سرامیک ؛ یک‌سری نکات در تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت باید رعایت شود.

در فرآیند تمیز کردن این نوع کفپوش‌ها وسایل مخصوصی نیاز است که به شرح زیر هستند:

• آب

• تی

• جارو برقی

• جارو دستی

• مایع شوینده مخصوص

• دستمال یا حوله برای خشک کردن

در بین تمام موارد گفته شده، تنها مواد شوینده برای تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت است که نیازمند یک‌سری توضیحات هستند که تشریح این مواد در ادامه آمده است.

شوینده‌های مناسب برای تمیز کردن پارکت چوبی و لمینت؟

برای شستشوی پارکت چوبی و لمینت دو راه وجود دارد. راه اول استفاده از مواد شیمیایی است و راه دوم استفاده از ترکیبات طبیعی که هرکدام به نوبه خود مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از ترکیبات طبیعی

در صورتی‌که لکه‌های مقاوم و همچنین کدری شدید بر روی پارکت‌ها وجود ندارد و تنها قصد تمیز کردن دور‌ه‌ای کف پوش‌ها را دارید، بهترین راه استفاده از مواد دارای ترکیبات طبیعی و فاقد ترکیبات شیمیایی است. این ترکیبات هیچ‌گونه آسیبی نه برای افراد حاضر و نه برای کفپوش‌ها ایجاد نمی‌کنند و کار کردن با آن‌ها نیز آسان‌تر است.

از همین رو در صورتی‌که قصد استفاده از ترکیبات طبیعی را دارید، بهترین ترکیبات برای تمیز کردن پارکت چوبی و لمینت به شرح زیر هستند:

• نوشابه کولا

• ترکیب سرکه و لیمو ترش

• ترکیب آب ولرم با جوش شیرین

• ترکیب جوش شیرین، سرکه و آمونیاک

استفاده از ترکیبات شیمیایی

مواد شیمیایی باعث آسیب به بافت درونی و لایه بیرونی کفپوش‌ها شده، برای افراد حاضر در محل نیز مضر هستند و در نتیجه کار کردن با آن‌ها نیازمند رعایت موارد ایمنی بسیاری بوده و سخت و زمان‌بر است.

اما برخی از اوقات که کثیفی‌ها بسیار شدید هستند و همچنین لک‌های مقاوم ناشی از مواد شیمیایی مانند رنگ‌ها به وجود آمده، ممکن است که ترکیبات طبیعی به اندازه کافی قوی نباشد؛ بنابراین می‌توان از ترکیبات شیمیایی استفاده کرد.

پیش از اینکه در رابطه با مواد شیمیایی مناسب برای تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت صحبت شود، لازم به ذکر است که مواد شیمیایی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد حتماً باید به نسبت مناسبی با آب ترکیب شده و رقیق شده باشند. همچنین توجه داشته باشید که میزان مقاومت چوب در برابر مواد شیمیایی کمتر از لمینت بوده و برای پارکت‌های چوبی باید از مواد رقیق‌تر استفاده کرد.

این مواد عبارت‌اند از:

• وایتکس

• شوینده‌های مخصوص

• واکس مخصوص پارکت چوبی و لمینت

بهترین راه برای تمیزکردن پارکت

بهترین راه برای محافظت از پارکت لمینت؛ کشیدن جاروبرقی دارای برس نرم است، جارو زدن عادی و یا استفاده از یک تی خشک حداقل 1 بار در روز است. برای جلوگیری از  ورود کثیفی و غبار احتمالی از بیرون منزل جلوی درب واحد میتوان از فرش، قالیچه و پادری در داخل راهروی ورودی و در بیرون در ورودی استفاده کرد. پارکت لمینت نیاز به هیچ جلادهنده ای ندارد و همیشه پس از نظافت با تی و یا شوینده های متعارف براق و شفاف می شود بنابراین نیازی نیست از واکس پارکت چوبی برای پارکت لمینت استفاده شود. اگر لکه شمع و یا آدامس و یا موم بروی پارکت لمینت بود کافیست فقط با یک بسته کیسه فریزر پر از یخ به مدت 5 دقیقه بر روی لکه  گذاشته و سپس با قاشق، ماده چسبیده را بردارید.

مراحل تمیز کردن پارکت چوبی و لمینت

نظافت پارکت چوبی و پارکت لمینت به صورت مرحله به مرحله انجام می‌شود و رعایت این مراحل که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم باعث می‌شود تا نتیجه نهایی کار مطلوب‌تر باشد.

سطح کفپوش را گردگیری کنید

اولین قدم برای تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت، گردگیری سطحی آن‌ها است؛ چرا که این کفپوش‌ها به واسطه ساختار خود گرد و خاک را جذب می‌کنند همچنین با توجه به اینکه رنگ اغلب این کفپوش‌ها به صورت تیره است، بدیهی است که گرد و خاک را بیشتر نشان می‌دهند.
بنابراین توصیه می‌شود در مرحله اول با استفاده از جاروبرقی گرد و خاک‌های سطح کفپوش را بگیرید.

تی بکشید

در قدم بعدی نیاز است تا با استفاده از تی، به خوبی سطح پارکت را تمیز کنید. بهتر است برای این کار از آب خالی استفاده نشود و با استفاده از ترکیبات طبیعی که گفته شد فرآیند تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت انجام شود.

در نظر داشته باشید که نیاز نیست یک سطل پر از ترکیب سرکه و لیمو ترش یا سایر ترکیبات دیگر را به روی کفپوش‌ها بریزید! تنها کافی است که تی رابا استفاده از این ترکیبات کمی مرطوب کرده و سپس تی کشید.
البته در این مرحله می‌توان از بخارشو هم استفاده کرد که این موضوع بستگی به میزان کثیفی سطح کفپوش دارد.

کفپوش را به سرعت خشک کنید

باقی ماندن مواد شوینده یا حتی آب روی پارکت در فرایند تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت، باعث لک شدن مجدد می‌شود و به همین جهت توصیه می‌شود که پس از تی کشیدن کامل و مرطوب شدن سطح پارکت، سریع اقدام به خشک کردن آن کنید.

همچنین می‌توانید برای نتیجه بهتر کل فضا را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید و پس از تمیز و خشک کردن هر قسمت سراغ دیگری بروید.

نکات ایمنی برای شستشوی پارکت چوبی و لمینت

توجه داشته باشید که در هنگام تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت حتماً از ماسک استفاده کنید تا گرد و غبار همچنین گاز ناشی از ترکیبات شوینده مخصوصاً ترکیبات شیمیایی وارد بدن شما نشود.

• هم در فرایند تمیز کردن پارکت‌ها و هم به صورت کلی سعی کنید که با کفش روی آن‌ها قدم نگذارید

• در هنگام تمیز کردن پارکت‌ها سعی کنید که کودکان را از محل دور کنید.

• از برخورد شوینده‌ها چه ترکیبات طبیعی و چه ترکیباتی شیمیایی با پوست خود جلوگیری کنید

• پس از اتمام فرآیند سطح را کاملا از مواد شوینده پاک و خشک کنید.

 

روش‌‌های براق کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت

برخی از مواقع کثیفی‌ها بیش از مقدار و همچنین به صورت طولانی مدت ماندگار می‌شوند که این موضوع در نهایت باعث کدر شدن سطح پارکت می‌شود. در چنین مواقعی نیاز است که طبق فرآیند‌های گفته شده برای تمیز کردن پارکت چوبی و پارکت لمینت منتها با شدت بیشتر عمل کرد و همچنین مواد شوینده قدرتمندتری نیز استفاده کرد که معمولاً مواد شیمیایی که پیشتر به آن‌ها اشاره شد مرسوم‌تر است.

همچنین برای براق کردن سطح پارکت می‌توانید از واکس‌ها و براق‌کننده‌های مخصوص این کار که در بازار موجود هستند استفاده کنید.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *